Andráskereszt

Andráskereszt

Nézzétek az ég madarait!

2017. január 20. - Halasi András

Nézzétek meg a hollókat: nem vetnek, nem is aratnak, nincsen kamrájuk, sem csűrük, Isten mégis táplálja őket. Mennyivel értékesebbek vagytok ti a madaraknál! (Lk 12,24)

Van valami megfoghatatlan abban, ha az ember a természetet szemléli. Azt, hogy Isten minlyen összetett és tökéletes világot alkotott, amelyben mindennek megvan a maga szerepe, és amelyet élőlények sokasága népesít be. Teremtmények, akik élik az életüket, és ösztönösen fogadják el mindazt, amit az Úr ad nekik. Jó szemléli őket, mert így is meglálthatunk valamit Isten végtelen jóságából.

Hiszem, hogy ezért irányítja a figyelmünket Jézus a madarakra. Ha csak az embert, a másikat, vagy éppen magunkat szemléljük, akkor könnyen elbizonytalanodunk, mert a rossz dolgok elnyomhatják a rengetek áldást az életünkben. De ha képesek vagyunk kicsit felemelni a tekintetünket, és komolyan venni, hogy ha Isten az állavilágot ellátja naponta, akkor minket mennyivel inkább értéksebbnek tart, akiket tulajdon vére által váltott meg.

Ez adja értékes voltunkat, hogy hozzá tartozunk. Hatalmas kincs ez. Kincs a magam számára, de kincs akkor is, ha ezt ismerem fel a másik emberben. Mert ezáltal a másik is azért lehet fontos a számomra, mert Ő is Krisztushoz tarozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr412139251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása