Andráskereszt

Andráskereszt

Békét teremtés Istennel

2017. január 05. - Halasi András

Boldogok, akik békét teretenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek. (Mt 5,9)

Fontos kincs a békesség. A nagyvilágban, és az életünk kisebb köreiben egyaránt. Nem csak a szerződésekben megállapított békesség, hanem az a fajta, amely egyszerűen érezhető a levegőben. A békesség olyan környezetet képes teremtetni, amelyben egyszerűen jó jelen lenni, amelyben nincsen kínos pillanatok, és amelyben nem érezzük azt, hogy szétfeszít bennünket valami megmagyarázhatatlan rossz érzés. Mi több, ebben a fajta békességben valami egészen különös boldogságot tapasztalhatunk meg.

Adódik a kérdés: hogyan érhető el ez az állapot? Hiszem, hogy nem valamiféle emberi filozófia, és nem valamiféle megegyezés által. Ez a békesség Istentől származik, s Jézus Krisztus által tőle szált le a világba. A kereszt és az üres sír pontosan ezt a hihetetlen békességet hirdeti neked és nekem egyaránt, mert általuk láthatjuk meg, hogy Isten úgy adott békességet ennek a világnak, hogy önmagát békéltette meg. Ez a kegyelem! Ez az, amit az ember soha nem tudott volna ön-ön erejéből megtenni, de az Isten megtette mindannyiunk helyett. És ez az, ami téged és engem is arra ösztönözhet életünk minden napján, hogy ugyan ezt a békességet hirdessük olyan hangon, amely elhat a legbékétlenebb zugaiba is a világnak és az életünknek.

Keresztségünkben, amikor Isten nevünkün szólított, és gyermekéül fogadott minket, ugyanis nem kevesebbre hivattunk, mint hogy a béke követei legyünk ebben a világban. Életünkkel, szavainkkal és tetteinkkel hirdetnünk kell az Isten békességét, mégpedig úgy, hogy egyúttal a keresztről sem feletkezünk el, mert a te és az én életemben egyaránt együtt jár ez a kettő. És ha képesek vagyunk arra, hogy ezt a valódi keresztben teljes békességet hirdessük, akkor hiszem, hogy a boldogságot is megtalálhatjuk.

Azt a boldogságot, amely több egyszerű érzésnél, mert benne foglaltik a keresztyén ember Krisztus követése. A keresztyén ember nem egyszerűen attól lesz boldog, mert mosoly van az arcán, hanem attól, hogy átjárja az életét az Istennel való kapcsolat. Ha komolyan vesszük, hogy a békesség megteremtése egyedül az Isten közelében lehetséges, akkor hiszem, hogy megtaláljuk ezt a felemelő boldogságot, amelynek minden pillantában érezhetjük, hogy Isten szárnyával takarva véd minket.

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr3912097673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása