Andráskereszt

Andráskereszt

Zárás (és kezdés) Isten áldásával

2016. december 31. - Halasi András

Jussatok egyetértésre, éljetek békességben, akkor a szeretet és a békesség Istene veletek lesz. Az Úr Jéuzus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal. (2Kor 13,11.13)

A polgári év vége a számadás időszaka. Akár a lehető legjobban ünnepelve, akár csendességben éljük meg a mai estét, mindannyian számot vetünk valamilyen módon. Mit tettünk meg és mit nem. Mi volt jó és mi kevésbé. És bizonyára mindannyian megállapítjuk: ez az év is úgy repült el, mint egy pillanat.

Ebben a pezsgődurranástól hangos, és pedártafüstől ködös hangulatban szólal meg az Isten igéje: jussatok egyetértésre és akkor Isten veletek lesz. Számomra ez a hang minden más zajt elnyom. Ennél az Isteni üzenetnél a mai estén nem lehet hangosabb a világ, mert nekem ez hordozza ennek az évnek a tökéletes kicsengését.

Hiszem, hogy neked és nekem, és az egész világnak erre a békességre van szüksége. Arra a békességre, amely nem mástól, mint a Szentháromság egy igaz Istentől származik. Nem emberek tárgyalóasztalaitól, nem nagy filozófusok okosságaiból, hanem az egy igaz Istentől. Olyan békességet akar Ő adni a világnak, amelyben megélhető az egyetértés és a békességben élés. Higgyük el, hogy minden békétlenség és minden széthúzás ellenére ez lehetséges, de egyedül Istennel. A kettő,az Istennel és a másik emberrel való kapcsolat ugyanis szorosan összefonódik: ha Istennel békességem van, akkor a másik embert sem vethetem el, és fordítva ugyan így.

Végül pedig a fenti ige egy áldással zárul. Az áldások csodálatos pillantok. Az istentiszteleten nem egyszerűen azt jelzik, mint a filmek végén a „Vége” felirat, mert az áldás kezdet és vég egyszerre ott és akkor, egy istentiszteleten, és a mai napon egyaránt. Benne rejlik, hogy valami véget ért, de benne rejlik sokkal erősebben, hogy innentől valami egészen új kezdődik. Egy egészen új, amelyhez nem kevesebbet kínál Isten, mint saját magát.

Így adjon neked is áldott, békés új eszetendőt a Szentháromság egy igaz Isten, legyen veled Úr Jéuzus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szentlélek közössége.

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr5712086885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása