Andráskereszt

Andráskereszt

Átáradó fény

2017. május 29. - Halasi András

Mert te, Uram, megáldod az igazat, körülveszed kegyelmeddel, mint pajzsal. (Zsolt 5,13)

Kétségek és kilátástalan élehelyzetek. Neked és nekem is ismerősek. Mert oly' sokszor esünk beléjük életünk során, oly' sokszor jönnek szembe velünk a mindennapok sűrűjében, hogy sokszor már hatalmas erdő módjára vesznek körül minket, ahol minden árny és minden hang ilyesztő, ahonnan látszólag nincs szabadulás.

De minden ilyen élettapasztalat ellenére szilárdan hiszem, hogy csak azzal van a baj, hogy hova tekintünk. Mert ha csak lefelé nézünk, ha csak az árnyakat és hangokat kergetjük, ha csak ezeknek nyitjuk ki a fülünket, akkor valóban reménytelennek tűnik a helyzet. Ha azonban képesek vagyunk arra, hogy felfelé nézzünk, ha azt csodáljuk, hogy minden sötétség ellenére átszűrödik a fény a fölénk magasodó erdő lombjain, akkor reménységet találhatunk. Mert észrevesszük, hogy ez a fényesség egyre jobban növekszik, és képes betölteni az életünket. Képes arra, hogy valóban pajzs legyen minden napon neked és nekem, amely visszaveri a gonosz minden támadását, minden kétséget és reménytelenséget izzító hangot, és helyette benned és bennem is felcsendülhet a reménység és a kegyelem semmi mással össze nem téveszthető szinfóniája.

Azon a hangon, ahogyan azt neked és nekem egészen személyesen elkészítette az élet Istene. Egy-egy bibliai ige által, amely bátorít és erősít, ugyan azzal az erővel, ahogyan sok-sok évvel ezelőtt azt a szentírási személyt erősítette. Egy-egy ének által, amelyel te és én egyaránt egy pillanat alatt csatlakozhatunk az Istent dicsérő seregekhez, és ezáltal a lelkünk is csodálatos módon töltődik fel. Egy-egy testvéri szó által, amely a legvártatlanabb helyekről jöhet, de amelyekben akkora erő lakozik, amelyet sokszor el sem tudunk képzelni.

Miért van mindez? Érted és értem. Mert az az Isten kegyelme, hogy szent Fia által életünk minden napját az Ő áldásainak oltalmazó kegyelmében élhetjük. Jöhetnek nehéz napok, jöhetnek árnyak, de az Isten kegyelme velünk van. Csak fel kell tekinteni, és meg kell látni, hogy mindenkor árad ránk a fény.

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr10012547667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása