Andráskereszt

Andráskereszt

Hozzá vinni

2017. május 19. - Halasi András

[A tanítványok] így válaszoltak [Jézusnak]: Nincs itt egyebünk, csak öt kenyerünk és két halunk. Ő pedig ezt mondta: Hozzátok nekem ide azokat! (Mt 14,17-18)

Sok mindennel rendelkezhetünk, még akkor is, ha olykor semmibe vesszük azokat. Mert van elég értelmünk, erőnk, tehetségünk és szeretetünk, hogy megálljunk azon a helyen, ahova az Isten helyezett minket, csak éppen hajlamosak vagyunk arra, hogy azt mondjuk, amit a tanítványok: "Csak ennyim van. Mire elég ez a kevés?"

Jézus azonban egy más megközelítésre hív. Mindenek előtt arra, hogy ismerjük fel azt, hogy nem vagyunk semmilyen helyzetben sem üres markúak. Mindig és mindenkor ott vannak azok az Istentől kapott ajándékaink, amelyek erősíthetnek minket, amelyek segítenek abban, hogy megmaradjunk és megálljunk a legmélyebb helyzetekben is, sőt, fel tudjunk állni, és másoknak is eledelt tudjunk adni.

De emellett Jézus arra is hív, hogy mindenünket, amink csak van, adjuk oda neki, bízzuk rá teljes életünket, mégpedig úgy, hogy minden napon oda tesszük azt a kereszt tövébe, és higgyünk abban, hogy Ő megsokasít téged és engem, ahogyan tette azt a két hallal és az öt kenyérrel. Megsokasít, vagyis erővel tölt el, egyedül azért, mert kegyelemes hozzánk és szeret bennünket.  

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr7012526555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása