Andráskereszt

Andráskereszt

Szeretetben teljesített parancsolatok

2016. január 19. - Halasi András
Jézus mondja: Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat. (Jn 14,15)
Nehezen boldogulunk azzal, ha valaki parancsolgat nekünk. Talán azért, mert nem szeretjük, ha határokat szabnak a szabadságunknak. Talán azért, mert szeretjük, ha mások szabályait kell betartanunk. Talán azért, mert jobban szeretünk a saját fejünk után menni. Talán azért, mert nem értünk egyet teljesen a parancs adójával.
Jézus mégis ezt mondja: tartsátok meg az én parancsolataimat. Hol van helye ennek a kijelentésnek az életünkben? A válasz a szeretetben rejlik. Jézus parancsolatait nem kényszerből, nem tekintély követéséből, hanem szeretetből követjük. Sőt! Azért tartjuk meg a parancsolatokat, mert Ő előbb szeretett minket. Ebből aztán fakadhat saját szeretetünk. Ebből pedig a Krisztus követő életünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr998303878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása