Andráskereszt

Andráskereszt

Öröm Krisztus útján

2016. január 09. - Halasi András




Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban. (2Kor 12,10)







Mire vagyunk képesek, hogy a miénk legyen egy régen várt dolog? Pár hónapja jött a hír, hogy emberek hosszú órákat vártak, hogy bejussanak egy új üzletbe, majd egymást taposva siettek a pár százalékkal olcsóbb tárgyakért... Ha a világ dolgaira vágyunk, akkor számtalan dolgot képesek vagyunk elviselni, még akár szenvedést is, csakhogy megszerezhessük, magunkénak mondhassuk.Képesek vagyunk-e ugyan erre Krisztusért? Képesek vagyunk-e arra, hogy minden körülmények között vállaljuk a Krisztushoz való tartozásunkat. Alkalmas és alkalmatlan időben egyaránt. Akkor is, ha elismerés a részünk és akkor is, ha üldöznek minket.
Miért fontos kérdés ez számunkra, akik látszólag szabadon, minden üldöztetés és szorongattatás nélkül élhetjük meg keresztyénségünket? Nem csak keleten folyik keresztyénüldözés, hanem minden egyes helyen, ahol Krisztus evangéliumát hirdetik, mert ahol hirdetik, ott termést hajt az elvetett mag. És ahol termést hoz, ott az ördög üldözést szít, és megpróbál elfordítani a kereszt tövéből. 
Naponként el kell határoznunk, megújult értelmünkkel és imádságos lélekkel, hogy érjen minket bármilyen szenvedés, bármilyen kísértés, ki foguk tartani Krisztus mellett. Sőt, ha vele járunk, akkor minden nyomorúságban  örömünk telik. Nem a nyomorúság miatt, hanem azért, mert velünk van Krisztus.

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr738303900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása