Andráskereszt

Andráskereszt

Az érkező király

2016. november 27. - Halasi András

Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas, alázatos,
és szamáron ül, szamárcsikó hátán. (Zak 9,9b)

Boldog új Krisztus évet! Talán ezzel kell ma kezdenünk. Isten kegyelméből egy újabb egyházi évet kezdhetünk el ugyanis a mai napon. Újra sorra jönnek majd azok az ünnepek, amelyek mind-mind azt mutatják számunkra, hogy milyen hatalmas módon jelent meg a kegyelem a világ életében egyedül Isten szeretetéből és egyedül érted és értem. Számomra éppen ezért az új év kezdete nem január elsején van, hanem ilyenkor, ádvent első vasárnapján. Számomra az új esztendő kezdetét nem a petárdák és a pezsgő durranása, hanem a lila szín, az első égő gyertya a koszorún és Zakariás próféciája jelenti.

Ádvent első vasárnapja minden évben különleges élmény. Lelkészként megélni pedig Isten ajándéka. Az én életemben biztosan. Megélni a készülésben, a reggel csendjében, a szolgálattevőkkel közös imádságban – még ha kicsit távolabbról is -, a gyülekezet énekében és imádságában, a prédikációban hallható és a szentségben látható igében. Minden évben új és minden évben friss. Mindig újra elindít, mindig újra feltölt, mintha csak valóban az első ádventem kezdődne el.

Miért? Hiszem, hogy a válasz Zakariás próféciájában és a mai nap evangéliumában, a jeruzsálemi bevonulás történetében rejlik. Ádvent nem a karácsonyi ajándékokra várás ideje. Ádvent nem a téli szünet várásának ideje. Ádvent a megérkezésről szól. Arról, hogy az Ige testé lett, és szállást akar venni a te szívedben és az én szívemben újra és újra. Lehet, hogy embereknek botrányos módon, szalmán nyogodva, szamárcsikó hátán ülve és kereszten függve, de Istennek csodálatos kegyelme által mégis úgy, hogy az érkező téged és engem emeljen fel. Ádvent akkor lesz valami több és az igazi új kezdete az életünkben, ha hagyjuk, hogy valóban megérkezzen a király hozzánk.

Az új év az elhatározások ideje. Az idei évben helyezzük el ezt szívünk ajtaján: újra Krisztusra bízom magam. Imádkozom a Lélek munkájáért és emberileg minden tőlem telhetőt megteszek, hogy az igaz, diadalmas és alázatos király megérkezzen az életembe, annak minden egyes napján.

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr5712002190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása