Andráskereszt

Andráskereszt

Erőt adsz minden helyzetben!

2016. november 18. - Halasi András

A Lélek segít a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal.
(Róm 8,26)

Talán már írtam a „hűha” élményű igehelyekről, amelyek Isten csodálatos munkájából pontosan engem szólítanak meg abban a helyzetben, ahol éppen vagyok. Persze az az igazán felemelő, amikor sorra jönnek az ilyen igék, de azt is be kell látni, hogy nem mindig vagyunk lélekben olyan erősek, hogy képesek legyünk meghallani az Úr szavát. Talán éppen ezért kerül elénk olykor egy-egy olyan szakasz, amely testünk-lelkünk, vagyis teljes emberségünk közepében talál el minket, hogy aztán felemeljen egy olyan magasságba, ahonnan már minden máshogyan látszik.

Nem mindig vagyunk erősek. Sem testben, sem pedig lélekben. Sőt, úgy tapasztalom, hogy a kettő erősen kapcsolódik egymáshoz. Ha a lélek gyengélkedik, akkor a test sem tud erősödni. Ha a test gyengélkedik, akkor a lélek is küzdelmes napokat él át. De a kettő szoros összekapcsoltsága abban is megmutatkozik, hogy Isten kegyeméből pozitívan is hathatnak egymásra. Ellentmondásnak tűnik? És? Annyi minden ellentmondást elfogadunk, miért pont ezt utasítanánk el?

Az ok persze nem bennünk van, hanem a Szentélekben, aki az első pünkösd óta erősít minden egyes keresztyén embert. Csodálatos, hogy amikor legyengülünk, akkor Ő plusz löketet ad, hogy legyen erő tovább lépni, és legyen erő mindenek előtt tiszta szívből imádkozni, hálát adni, közbenjárni és hittel kérni. És tehetjük mindezt úgy, hogy a Lélek hozzá teszi mindazt az érdekünkben, aminek beméréséhez a mi elménk kevés. Így pedig életünk minden napját, az örömöket és a küzdelmeket is úgy élhetjük meg, hogy biztosan tudhatjuk, a Pártfogó emberi szóval és gondolattal kifejezhetetlen módon van ott mellettünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr4911972526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása