Andráskereszt

Andráskereszt

Személyválogatást nem tűrő szeretet

2016. november 14. - Halasi András

Most értem meg igazán, hogy Isten nem személyválogató, hanem minden nép között kedves előtte, aki féli őt, és igazságot cselekszik.  Ezt az igét küldte Izráel fiainak, amikor békességet hirdetett Jézus Krisztus által. Ő a mindenség Ura! (ApCsel 10,34b-36)

Annyi módon húzunk határt ember és ember közé. Valahogy ott van ez a zsigereinkben. Gyermekeket látok játszani az udvaron, akik meghatározzák, hogy ki állhat be az ő csapatukba, és valaki mindig kívül reked. Felnőtteket látok klikkeket alapítani, amelyeken belül kibeszélik a másik gyengeségeit, nevetség tárgyává téve őt. Gyülekezetekben látom a pártoskodást, hogy kinek az ősei építették a templomot, és ki a jött-ment a közösségben. Személyválogatók vagyunk, pedig Isten nem erre hívott el bennünket.

Jézus Krisztus által az élő Ige belépett az emberiség történetébe. Olyan korban, amely a fenti szempontból egyáltalán nem volt más, mint a miénk. Jézus azonban újat hozott: szeretetet adott, akart adni az emberek szívébe, hogy vegyék észre a mellettük lévő másik embert. Hiszem, hogy ezért választott ki olyan tanítványi kört, amilyent. Tele a kor leglenézettebb emberivel, akik a körökön kívül voltak. De Jézus köreiben mégis megtapasztalhatták, hogy mit jelent az Ő közössége, és személyválogatást nem tűrő szeretete.

Életünk minden napján nekünk is ebből az élő szeretetből kell élnünk, és ezt kell megmutatni ott és akkor, ahol éppen vagyunk. De mindenkor úgy, hogy nem pusztán valamiféle keresztyéni szociális érzéket mutatunk meg, hanem a Krisztusban egyesítő szeretete. Mert Ő nem egyszerűn egy átlagos közösséget alapított, hanem a Lélek erejével azt mutatta meg, hogy a személyválogatást nem tűrő szeretet egyedül benne és egyedül általa valósítható meg. Így nincs más feladat, mint minden embernek hirdetni: Krisztus a mindenség Ura, benne pedig mindnyájan egyek vagyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr1411961277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása