Andráskereszt

Andráskereszt

Döntéshelyzet

2016. január 20. - Halasi András
Mi is az Urat akarjuk hát szolgálni; bizony, ő a mi Istenünk! (Józs 24,18b)
Számtalanszor kerülünk ilyen vagy olyan döntéshelyzetbe. Van, ami csak egy rövid időre szól, van ami egy egész életre meghatároz. Sokszor nem is látjuk, hogy az adott pillanatban meghozott döntéseink milyen kihatással lesznek a későbbi életünkre nézve. Éppen ezért félünk döntéseket hozni, és hajlamosak vagyunk kiskapukat hagyni, amelyeken visszatáncolhatunk. Be is lépünk a szobába, meg nem is.
Józsué döntésre hívja a honfoglalás lázában égő népet: kihez akartok tartozni. Mert ha Istenhez, akkor az következményekkel jár az életetfolytatásra nézve. Akkor nincsenek bálványok, nincs kétfelé sántikálás, nincs semmi, egyedül a Seregek Ura. A nép válasza - minden akkor még nem tudott későbbi tévút ellenére - egyértelmű: a Vagyok a mi Istenünk!
Mi ki tudjuk-e saját életünkben ilyen határozottsággal mondani: Istenhez tartozom. Meg tudok-e állni a különböző hitvalló helyzetekben, és minden kísértés ellenére azt mondani: Krisztus tanítványa vagyok? Ez életünk minden napjának nagy kérdése. 

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr178303876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása