Andráskereszt

Andráskereszt

"Nincs más út, csak az Isten útja!"

2016. január 16. - Halasi András
Senki sem szolgálhat két úrnak. (Mt 6,24a)
Szeretem az István a király című rockoperát. Nem csak azért, mert zenéi ott motoszkálnak a fülemben, hanem azért is, mert számos sorával tudok egyet érteni.
Amikor a mai igét olvasom, akkor a címben is idézet sor jut eszembe: "Nincs más út, csak az Isten útja!" - énekli a fiatal István a döntéshelyzetben, kijelölve egy ország számára az utat. És eszembe hut egy nagyon fontos kérdés: elhatározom-e ilyen nyíltsággal saját életemben, hogy csakis az egy Úrnak szolgálok, hogy nem keresek kerülőutakat. Vagy éppen hinta-politikával oda hajolok, ahol éppen jó sorom lehet: ha úgy alakul, vállalom a keresztségemet, de ha nem előnyös, akkor sem esem kétségbe.
Jézus szava egészen egyértelmű: nincs két út, csakis egyetlen. Nem szolgálhatok ennek a világnak, háttérbe szorítva Istent, miközben őt is megpróbálom követni. A Krisztus-követés útja egyszerű: csakis ezen kell járni, nem kell más utakat, más szolgálandó urakat keresni. Sőt! Pontosan attól kapunk erőt a világi hivatások elvégzéséhez, ha az egy Urat, Jézus Krisztust szolgáljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr698303884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása