Andráskereszt

Andráskereszt

Bűnbocsánat mindenek előtt

2016. január 15. - Halasi András
Jézus...így szólt a bénához: Fiam, megbocsáttattak a te bűneid. (Mk 2,5)
Életem jelentős részét töltöttem fogyatékkal élők között, segítve őket nyári táborokban, hétköznapokon, barátságot ápolva velük. Talán ezért is volt mindig különösen fontos számomra ez az evangéliumi történet, amely oly' sok mindenről szól.
Szól arról, hogy emberek Jézus közelébe akarnak jutni, s amint meghallják, hogy valahol feltűnik, akkor azon nyomban - ahogyan arról Márknál sokat olvashatunk - hozzá sietnek, megelőzik, s talán érzik, többről van szó, mint egy különleges gyógyítóról.
Szól arról, hogy hite van a barátoknak, mert képesek oda vinni a béna embert, és minden emberileg elképzelhetőt megtenni, s akár "rongálás" árán is Jézus közelébe juttatni azt, akin már semmi földi orvos nem segíthet, egyedül a Mester, az Orvosok orvosa.
Szól arról, hogy sokan csak az orrukig látnak, mert fontosabb számukra a törvény, az atyák megkövült hagyománya, mint a másik ember, akin segíteni lehetne.
De szól mindenek előtt arról, hogy nincs nagyobb gyógyulás, mint a bűnök bocsánata. Ezzel pedig tükröt tart elénk Jézus, hogy mi is meglássuk, nélküle bénultak vagyunk bűneink miatt, de Vele és általa megszabadulhatunk. Sőt! Vele és általa teljes életünk lehet, mert Neki van hatalma arra, hogy megadja azt nekünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr548303888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása