Andráskereszt

Ima-élet

2016. január 11. - Halasi András
Jézus mondja: higgyétek, hogy mindazt, amiért imádkoztok,
és amit kértek, megkapjátok, és meg is adatik nektek. (Mk 11,24)


Sok mindennek hiszünk manapság. Tv-nek, internetnek, közösségi médiának. Sokfelől várunk segítséget: más emberektől, távoli tájakról, külső forrásból. Érezzük, szükségünk van arra, hogy valaki segítsen bennünket, hogy valahonnan tanács érkezzen, hogy valaki vagy valami megadja azt, amire szívünk legmélyén vágyunk.
A Szentírás tanúsága egészen egyöntetű: ne tegyél mást, csak tekints fel Istenedre és imádkozz hozzá. Ne a földi horizonton, hanem a Mennyei magasságon tájékozódj. Ne emberektől várd a boldogulást, a segítséget és tanácsot, a vágyak beteljesítését, hanem keresd mindenek előtt az Isten országát.
Jézus szavai a hét kezdetén is bátorítóak: bármit kérünk imáinkban az Ő nevében, azt az Atya megadja nekünk. Az Ő nevében. Ez imáink minőségjelzője. Mert ha az Ő nevében kérem, ha imádságos életemet is a kereszt evangéliuma hatja át, akkor megújult értelemmel tudok kérni, és megújult értelemmel tudok köszönetet mondani. Sőt, akkor nyitott leszek arra, hogy felismerjem az imádságra adott válaszokat életem eseményeiben.

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr178303896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.