Andráskereszt

Andráskereszt

Menny és föld között

2016. január 06. - Halasi András

12Tied a menny, tied a föld is, te hoztad létre a földkerekséget és azt, ami betölti. 13Te teremtettél északot és délt. (Zsolt 89,12-13a)
Ráismerni az alkotás mögött az alkotóra - ez minden ember számára napi feladat. Szemlélve a körülöttünk lévő világot, annak minden szépségében és összetettségében, minden emberi ésszel felfoghatatlan valóságában, és meglátni, hogy e mögött a rendszer mögött kell lennie egy alkotónak, aki mindezt létrehozta, a semmiből előhívta csodálatos felismerés. Meglátni a világ dolgai mögött, a hétköznapok történéseiben, az egyszerű szélfúvásban vagy a patak hangjában Istent, igazi evangélium.
A világ nemcsak Isten teremtése, hanem annak minden egyes részletével, kezdve a hegycsúcsoktól egészen az utolsó sejtünkig az Ő tulajdona. Ez vitán felül áll. S valójában a mai nap, Vízkereszt ünnepe is ezt helyezi előtérebe. Minden, ami a világon van, Isten tulajdona, s mindent annyira szeret, hogy egyszülött fiát küldte ezért a világért a földre.
Benne, a názáreti Jézusban összeér menny és föld. Benne válik eggyé észak és dél. Benne kiengesztelődött Isten a világgal és kiengesztelődhet egyik ember a másikkal. Benne és általa múlik el minden sötétség, és fénylik az igazi világosság. Mert valójában benne teremtetett minden, hiszen Ő kezdetben az Atyánál volt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr458303906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása