Andráskereszt

Andráskereszt

Békesség

2017. január 21. - Halasi András

Jézus mondja: Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen! (Jn 14,27)

Életünk során számtalan formában keressük a világ békességét. Keressük a környezetünkben, amelyet megpróbálunk minél otthonosabbá tenni, hogy minden békét sugározzon, hogy megteremtsük magunk számára a béke szigetét. Keressük az életünkben, ahol kerüljük a békétlen helyeket, kapcsolatokat, szituációkat, hogy semmi se mozdítson ki bennünket vélt, vagy éppen valós békességünkből. De vajon valós békességet találhat-e ilyen módon az ember? Mert ezekben a szituációkban egyaránt az a közös – a legtöbb esetben – hogy mind tőlünk ered és ránk mutat. Mintha csak egy önmagába forduló nyilat látnánk, amely soha nem fog előre vinni.

Ezzel szemben Isten Jézus Krisztus által egy egészen másfajta békességet kínál, amely egy erősen meghúzott, előre mutató nyíl. Ennek eredője és célja maga az Isten, de keresztül akarja metszeni az életünket, mégpedig különleges módon kereszt alakban. Isten békessége emiatt, a kereszt miatt más mint, a világ békessége. Ez az Ő sajátja, de azt akarja, hogy a mienk legyen, és azt, hogy újra és újra át tudjuk élni, hogy ez valóban nyugalamt és felemelt fejet jelent neked és nekem.

Hiszem, hogy ha észrevesszük a keresztet, Isten békességét, az életünkben, akkor minden helyzetben átélhetjük ezt. Pontosan azért, amit a nyilak mutatnak nekünk. Ha csak a saját békességünket keressük és kergetjük, akkor csak önmagunk körül forgunk. De ha Isten kegyelméből rátalálunk az Ő békességére, akkor célt kap az életünk, amelynek minden egyes napján megélhető valami emberi szavakkal megmagyarázhatatlan nyugalom, amelyet te és én egyaránt hirdethetünk minden embernek.

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr4912141969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása