Andráskereszt

Andráskereszt

Elég az Ő kegyeleme!

2016. május 27. - Halasi András

De ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. (2Kor 12,9)

stairs-black-and-white-water-wall.jpgÉletünk számtalan helyzetében, vizsgák, családi és munkahelyi problémák, közepette azon aggódunk, hogy hogyan tudunk megállni abban a magas falként elénk húzód helyzetben. Arra talán nem is merünk gondolni, hogy legyőzzük az akadályt, legtöbbször már annak is örülünk, ha nem vesztesen kerülünk ki egy-egy ilyen akadályból.

Az aggódás persze teljes mértékben belőlünk fakad. Abból az emberi gondolkozásból és látásmódból, hogy nem látjuk a fától az erdőt, vagy sokszor már a fát sem, annyira a problémára koncentrálunk. Bele feszülünk saját lehetetlen helyzetünkbe, és így még messzebbre kerül tőlünk a cél.

Isten életünk minden napján a más meglátására hív. Annak a felismerésére, hogy van valami a mi tehetetlenségünkön túl, mégpedig az Ő kegyelme. Az a kegyelem, amely a testé lett Igében minden embert megváltott. Az a kegyelem, amely a Lélek által mindenkit mindenütt megtérésre hív. Az a kegyelem amely Saulból is képes volt Pált újjászülni. 

Ismerjük fel erősségeinket és erőtlenségeinket, és hagyatkozzunk bátran a kegyelemes Istenre, aki fel akar használni téged is, hogy azon az egészen egyedi hangon is szóljon az evangélium, amelyet egyedül te tudsz megszólaltatni. Legyen elég az Ő kegyelme, és hidd el, általad is célhoz érhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr408750924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása