Andráskereszt

Andráskereszt

Mennyei királyág

2016. április 18. - Halasi András

Támaszt majd a menny Istene egy királyságot, amely nem semmisül meg soha. (Dán 2,44a)

imagesf60b8xv5.jpgA keresztyének évszázadokon át hitték, hogy a Mennyi királyság már itt a földön, Európában vagy a Szent Földön, de emberileg megvalósítható. Hogy szóval vagy karddal az már csak vérmérséklet kérdése. Hamar kiderült, hogy ezek az illúziók legkevésbé az imádságból és legfőképp nem a missziói parancsból, hanem sokkal inkább a politikai ambíciókból táplálkoznak, minden kezdeti szándék ellenre.

Isten, a próféták és az apostolok bizonyságtételén keresztül, mégis arról beszél számunkra, hogy Ő támaszt egy olyan királyságot, országot, amely örökké fennmaradt. Amelynek nem ártanak a történelem viharai, amely nem köthető személyekhez és izmusokhoz, amely nem szövetkezik senkivel és semmivel céljai elérésének érdekében, hanem Krisztus királyságaként nem semmisül meg soha.

Olyan országról beszél a Szentírás, amelynek tagjainak nem kell mindent megtenniük emberileg, hogy állampolgárságot nyerjenek, mert maga Krisztus vitte véghez az "ügy elintézését". Minden ember, aki felismeri Isten kegyelmét a hirdetett ige által, és megkeresztelkedik, tagja lesz ennek az országnak itt a földön. Egyedül a keresztség letörölhetetlen igéje által. Ez a missziói program. Ezt kell hirdetni minden keresztyén embernek, és ezért vagyunk mindannyian apostolok, küldöttek, akik Isten nagy tetteiről, az Ő mindent átható uralmáról beszélhetünk, ahogyan azt megéltük saját életünkben. Szabadok vagyunk arra, hogy saját bizonyságtételünket mondjuk el az embereknek, nem kell mások választási programjait visszhangoznunk. De a cél mégis közös mindannyiunknál: hagyni, hogy az evangélium világossága már itt a földön elérjen minden embert. Mindenkit, akivel csak találkozunk, hogy az egész világ megismerje Krisztust. És higgyük el, a világ sóvárogja vára az Isten fiainak megjelenését.

De emellett Isten országának vagy egy másik vetülete, helyesebben távlata: mennyek országa program. Mert keresztyén hitünknek az a szilárd alapja, hogy mindez, a Krisztussal megélt út csak a kezdet, s van tovább, mégpedig az örök élet. Ahol az Ő királysága kiteljesedik, s tagja lesz minden ember, akit Isten a kegyelméből erre elhívott. És ott minden reggel egy szívvel és egy szájjal dicsőíti majd a Szentháromság egy örök Istent.

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr948639882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása