Andráskereszt

Andráskereszt

Szelíden megélt élet

2016. január 23. - Halasi András


foliage-1060598_960_720.jpg
A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! (Fil 4,5)

A korai keresztyénségben, valamikor az első századokban, a római császárság kémeket küldött az egyre növekvő keresztyénség megfigyelésére. Sok mindenről tettek jelentést, de az egyik legfőbb ez volt: Ezek az emberek szeretik egymást. Erről váltak ismerté a többi ember előtt. Ez a szeretet pedig egyenesen Krisztusból fakad. Aki előbb szeretett minket, és akinek szeretetéből minden más táplálkozhat az életünkben.

Keresztyén emberként ma is fontos tanács Pál apostol szava: legyetek szelídek. Erről legyetek ismertek. Ne a mindenféle dicsekvésről, ne a különbözőségek hangoztatásáról, ne a botrányokról, hanem a szelídségről, és arról, hogy ebben valóban tudtok élni.

Az ökumenikus imahét végéhez közeledve ez felekezetek között különösen is hangsúlyos. Ha közösek vagyunk Krisztusban, akkor nincs más dolgunk, mint Istennel megbeszélni a különbözőségeket, utána pedig szelídségben szüntelen örömmel dicsérni őt Krisztus nevében, szüntelen és mindenért hálát adva, és tudva, hogy Ő megőrzi szívünket és gondolatainkat a Jézus Krisztusban.

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr638303952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása