Andráskereszt

Andráskereszt

Kapunk, találunk és az ajtók megnyílnak nekünk

2017. február 09. - Halasi András

Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. (Mt 7,8)

Kérünk, keresünk és zörgetünk. Életünk különböző helyzeteiben te és én egyaránt. Tesszük mindezt azért, mert várunk valamit. Valamiféle választ, viszonzást, feloldást. És ha belegondolunk ez a várakozás nem vágyálom és nem délibáb, hiszen például egy ajtón azért kopogunk, hogy azt valaki kinyissa nekünk.

Ugyan így igaz ez lelki értelemben is. Erre hívja fel Jézus szava a figyelmünket. Arra, hogy tegyük meg ezt bátran, vagyis kérjünk, keressünk és zörgessünk. Minden helyzetben. Akkor is, amikor emberi gondolkodás szerint talán már reménytelennek tűnik, akkor is tegyük meg ezt a tőlünk telhető lépést. Miért? Mert Krisztus által ez az óriási lehetőség adatott neked és nekem, hogy az Ő nevében megszólítható az Isten.

Mi több, úgy szólítható meg, hogy a válasz is egészen biztos. Jézus minden szava bizonyosságról tanúskodik. Ő nem a talánok és kétségek igéjével, hanem az evangélium biztos szavával jött közénk, amely minden helyzetben biztosít bennünket, hogy ha hittel kérünk, akkor kapunk, találunk és az ajtók megnyílnak előttünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr5912243636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása