Andráskereszt

Andráskereszt

Nagy király

2016. augusztus 03. - Halasi András

A világ felett a királyi uralom a mi Urunké és az ő Krisztusáé lett,
és ő uralkodni fog örökkön-örökké. (Jel 11,15b)

krisztus-fopap-ikon_2.jpg

Nagy király, felséges úr király,
Isten Fia, tiéd minden magasztalás.
Szent sereg, előtted hajt fejet,
hozsánnát zeng, te vagy a szent, téged imád.

Sokszor énekeltük ezt a dalt az ifjúsággal, mozgássérültekkel, amikor Passió játékra indultunk. Így talán százszor is láthattam, ahogyan Jézus bevonult Jeruzsálembe a lehető legnagyobb ováció kíséretében, mégis alázatosan. Aztán láthattam, ahogyan keresztre feszítjük, hol tömegként, hol Pilátusként, hol pedig Heródesként. De ami ennél sokkal fontosabb, hogy legalább százszor élhettem át egy egészen különleges isten-élményt: Krisztus az én életembe is megérkezett. A dalokon és mozdulatokon át. Még akkor is, ha az egyszeri lelkész megfogalmazása szerint: mindig ugyan az a történet vége.

Krisztus a király az egész teremtett világ felett. Ezt talán nem vesszük elég komolyan. Pedig uralma valós. És uralma kedves. Nem elnyomást, hanem lehetőséget ad. Számomra ez is benne van a virágvasárnapi alázatban és a nagypénteki fájdalomban. Annak a lehetősége, hogy merítsünk az Ő uralkodásból, és ebből töltekezve legyünk képesek megélni saját életünket.

Mert te is és én is felelősséget hordozunk. Ki többet, ki kevesebbet. Ki egy ország királya, ki egy család apája. Ki egy egész világcég vezére, ki a szalag mellett álló betanított munkás. A felelősség szempontjából nincs jelentősége a szerepnek. Minden helyen ugyan úgy Krisztusból kell meríteni, aki képessé tesz minket Lelke által egy olyan életre, amely szüntelen Rajta tájékozódik, és minden tettét Rajta méri. Tőle fogadja a felelősségteljes életet, és Által veszi figyelembe az egész nemztet, a családot, a sok-sok dolgozót, vagy azt, aki a szalagon készült terméket a kezébe veszi.

A világ felett Krisztusé az uralom. De Ő társul hív minket, hogy tanítványként az Ő uralmának áldását közvetítsük szerte a világba.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr578932014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása