Andráskereszt

Andráskereszt

Bátorság

2016. január 28. - Halasi András

Most pedig, Urunk..., add meg szolgáidnak, hogy teljes bátorsággal hirdessék igédet. (ApCsel 4,29)

pere_marquette.JPGSokszor nehéz igazán bátornak lenni. Sőt! Merem mondani, nem tudjuk, mit jelent bátornak lenni. Nem a világ lelke szerint, nem az edzőtermek és harcmezők bátorsága szerint, hanem a Kereszt bátorsága szerint.

Pedig az egyház tanúságtevőinek egész sora van előttünk, akik egytől-egyig azt hirdetik, hogy ki lehet, és ki kell tartani Krisztus mellett. Éljünk bármilyen korban és bármilyen korszellem mellett. Ki kell tartani amellett, akit "mártírok dicsőítettek a halálba vezető úton, akit a hívők az igazság szavának vallanak" életükben és halálukban.

De ez nem a mi emberi erőnk által fog sikerülni. Nem a mi "világi erősségünk", hanem egyedül a Lélek által, Isten elénkbe lépő kegyelméből. Imádságainkban mi is - az első gyülekezethez hasonlóan - kérhetjük a Mennyei Atyát, hogy adjon nekünk erőt, hogy teljes bátorsággal hirdessük az igét, tisztán és igazán. Törvény és evangélium formájában. Abban a teljességben, ahogyan az Atya ránk hagyta, ahogyan a Szentírás lapjain találjuk, és ahogyan azt Krisztus megparancsolta nekünk: menjünk el a föld végső határáig, és tegyünk tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, és tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr488327354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása