Andráskereszt

Andráskereszt

Mennyei kardiológus

2016. január 15. - Halasi András
Te ismersz engem, Uram! Látod, mert megvizsgáltad, hogy tied a szívem. (Jer 12,3a)
Egyszer valaki azt mondta, hogy Isten a legnagyobb kardiológus. Van igazság ebben a mondatban. Mert egyedül Ő ismerhet minket igazán. Téged és engem egyaránt.
Mi mindig arra vágyunk, hogy minél jobban megismerjük a másik embert. Igyekszünk az életébe, a veséjébe és a pénztárcájába belelátni. Próbáljuk bemérni, hogy hol helyezkedik el hozzánk képest a saját magunk által kialakított skálákon és értékrendeken. Jóba leszek vele, vagy sem? Lehet akár a barátom, vagy megmarad valakinek, akinek még köszönni sem fogok? Tesszük ezt azért is, hogy saját magunkról is minél többet megtudjunk. Ki ne tapasztalta volna meg, hogy egy-egy ember megismerésével és elfogadásával saját magáról is valami újat, valami egészen szokatlant tapasztalt meg!?
De mindig rá kell döbbenni, hogy megismerésünk nem lehet teljes. Soha nem ismerhetjük meg magunkat teljes egészében, hát még a másik embert...
De a Mennyei Kardiológus, a Szívek Hatalmas Vizsgálója ismer bennünket. Téged és engem. Mert naponta megvizsgál, és a szívünk mélyééig átvilágít. Nyilvánvalóvá teszi a szándékunkat. Ezért kell és ezért lehet megállni előtte minden napon. Mert Őelőtte nem takargathatunk semmit, Őelőtte nem kell semmit sem takargatnunk. Mert bűneink ellenére téged is és engem is szeret, és azt akarja, hogy megváltozzon az életünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskereszt.blog.hu/api/trackback/id/tr388303886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása